Часто я зустрічаю християн, які обурюються на темряву цього світу – і дивуюся … Давайте подумаємо, скільки беззаконня бачить величезна кількість глядачів, коли Голівуд годує їх своїм куховарством, ім’я якому – мерзота і розпуста. А ми обурюємося, чому невіруючі не дотримуються наших стандартів поведінки: чекаємо, що люди, які не пізнали Христа, будуть дотримуватися тих же стандартів, до яких покликана Церква!

Коли такі християни зневажають людей, що не прийняли Ісуса Господом, вони поводяться як невігласи: адже невіруючі не визнали Христа своїм Владикою через свій спосіб життя, їх духовна ДНК підштовхує їх грішити, – що вони і роблять. Можливо для когось із читачів це буде новиною, але грішники роблять гріх.

Що дійсно дивно і абсолютно неприродно, це коли «віруючий» має звичку довільно і постійно грішити! Чому слово «віруючий» я виділив лапками? Тому що людина, спосіб життя якої – гріх, може словами визнавати Ісуса своїм Спасителем і Господом, а справами ні. Про це ясно сказав Ісус:

«Ви без зусиль дізнаєтеся властивості певного виду фруктових дерев, якщо скуштуєте їх плід. Вид, який приносить смачний плід, ніколи не принесе неїстівний. А дерево, яке приносить неїстівний плід, не може приносити хороший. Отже, дерева, які приносять неїстівні плоди, зрубують і кидають у вогонь. Так, дізнатися про дерево або людину можна по тому, який плід вони приносять»

(Матвія 7: 17-20, англійський переклад «Жива Біблія»).

Погодьтеся, ці слова гранично зрозумілі і, звичайно ж, слова Ісуса є правдою. Причина, з якої народжується плід, не є плодом, але є основною властивістю дерева. При цьому від основної властивості дерева залежить якість плоду. Якщо перед нами здоровий кущ з чорницею, ми знаємо, що ягоди на ньому придатні для їжі. А якщо плоди куща отруйні, кущ поганий. Як визначити, добре дерево чи отруйне? Вивчіть його плід. Ісус каже, що не слова, не зовнішня побожність і не частота відвідувань християнської громади визначають чи є людина справжнім християнином чи ні. Справжнє християнство можна визначити по справах!

Не будемо вимагати від світу життя за Божими стандартами, краще давайте стежити за собою! Християни, ми покликані каятися і відвертатися від свого гріха і йти Божим шляхом – щоб крокувати Його стежками нам дано всі дари і сила Його Духа. Світ побачить Його тільки тоді, коли ми почнемо жити як Ісус. Давайте не будемо звинувачувати за гріхи тих, що живуть у темряві, краще станемо світлом на їхньому шляху, допоможемо їм знайти дорогу додому і всім серцем приймемо слова Ісуса:

«Нехай же сяє ваше світло для оточуючих, щоб вони могли бачити ваші добрі справи і віддавали славу Отцю вашому, який на небі»

(Матвія 5:16, «Англійський стандартний переклад»)

Зрештою, коли ми входимо в темну кімнату, ми не кричимо на сутінки, але вмикаємо світло!

 

Джерело: ieshua.org