Пастори і лідери з 47 церков українського об’єднання Союз Християнських Церков України «Слово життя» зібралися разом на дводенній пасторсько-лідерській зустрічі для спілкування, спільної молитви і обговорення робочих питань.

Спікерами конференції стали Денис Подорожний і Рюне Боргсо – проповідник, служитель і місіонер шведської церкви «Слово життя» в Упсалі.

Основною метою дводенної зустрічі стало зміцнення і спорядження служителів, а також планування роботи об’єднання на майбутній рік.

«Ми збираємося разом для духовного зміцнення і підбадьорення, а також, щоб чути пророче слово від Господа, – сказав Рюне Борго, – Як українська частина міжнародного руху «Слово Життя» ми приїхали сюди для обговорення спільних проектів і роботи в рамках нашої країни, щоб вирішити практичні питання нашого руху і планувати майбутнє. Коли ми збираємося разом, як один рух, кожен з нас стає частиною чогось більшого, ніж ми самі».

Рюне Боргсо підкреслив важливість спільних пастирських зустрічей, коли Дух Святий робить свою роботу всередині кожного лідера і служителя, і робить це не тільки для них самих, але також і для духовного прориву в церквах, які вони ведуть. «Біблія дуже ясно говорить, що пастор не може побудувати церкву самостійно. Йому необхідна участь інших дарів служіння. Біблія також говорить про те, що церква забудовується на основі апостолів і пророків. І в цьому відношенні для нас, як для служителів великого руху, дуже важливо не залишитися ізольованими, наодинці з ситуацією в своїх церквах, але знаходити час і можливість для того, щоб об’єднувати зусилля з іншими пасторами і лідерами, створюючи спільну платформу національного служіння. Тоді Бог зможе вивільняти в церкві апостольське і пророче помазання», – сказав він в своєму посланні до служителів.

Денис Подорожний провів зібрання, на якому поділився з пасторами практичними порадами, що допомагають в служінні і управлінні церквою. Також він провів зустріч з питань роботи Союзу християнських церков «Слово життя» в Україні в 2017 році, на якій особливу увагу приділив таким напрямкам, як біблійна освіта і робота з молоддю. Пастори «Слово життя» підняли такі теми, як допомога існуючим церквам і початок нових, планування і підготовка до святкування в Україні 500-річчя Реформації (проект R500) та інші.

Між загальними зборами пройшла зустріч присвячена місіонерській роботі на сході України. Рюне Боргсо зазначив, що сьогодні Бог знову говорить «Слово життя» про нову хвилю місії: «Те, що відбувалося раніше – це прекрасно, але ми повинні підготувати себе до більшого, бо дух віри повинен зійти на нове покоління служителів і Бог закликає нас в нову хвилю місії, яка буде поширюватися навіть до Близького Сходу».

Після конференції пастори свідчили про те, що спілкування в Харкові пройшло в атмосфері взаємного підбадьорення і підтримки. Господь вшанував Своєю присутністю кожне зібрання, Дух Святий говорив до сердець служителів. Пасторська зустріч церков «Слово життя» завершилася святим причастям і молитвою за присутніх.